چرا ظروف مسی؟

 

علت محبوبیت ظروف مسی در قدیم

 

در قرن های گذشته قدیمی ها  و اجداد ما از ظروف مسی برای پختن و طبخ غذاها استفاده می کردند به علت اینکه ظروف مسی دارای خواص و فوائد بسیار زیادی می باشند . همچنین داخل ظرف مسی یک کفگیر آهنی می گذاشتند تا آهن کفگیر جذب غذا شود . اینکار باعث می شد یون های مس و یون های آهن وارد غذا شوند .

تا چند دهه پیش مردم کشور ایران رسم داشتند برای پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش و قیمه از قابلمه‌ها و دیگ های مسی استفاده کنند و یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار می دانند.

هیچ‌کس نمی‌دونست چرا باید این کفگیر درون قابلمه مسی قرار بگیرد، فقط می‌دونستند برای پخت غذا خیلی خوبه.داستان از این قراره که بدن برای سلامت و نشاط و کنترل اسیدلاکتیک و کورتیزول به شش میلیارد یون مس و همچنین یون آهن نیاز دارد.

کمبود یون مس باعث می‌شود که شما دائم احساس خستگی و خواب آلودگی و کسالت کنید.

 

نکته قابل توجه این است که...

هیچ شرکت داروئی نمی‌تواند از یون یک عنصر برای شما قرص تهیه کند. و آن که مثلاً به اسم قرص آهن وجود دارد  شامل مولکول آهن هست نه یون آهن.

معروف است که پزشکان به کسانی که از درد مفاصل رنج می‌برند داشتن یک دست بند مسی را توصیه می‌کنند و دلیل این امر را هم کمبود یون‌های مسی در خون ذکر می‌کنند که با تماس دست بندهای مسی با پوست بخشی از این کمبود جبران شده و از درد مفاصل کاسته می‌شود.

غذا موقع پخت در درون قابلمه مسی از یون آزاد شده این ظرف استفاده می‌کند و در بدن شما فوق‌العاده احساس نشاط و انرژی ایجاد می‌شود و باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی مخصوصاً برای خانم‌ها نزدیک به دوران عادت ماهیانه دارد.

 

 

دلایل استفاده خانواده ها از ظروف مسی در قدیم

 

1- خوشمزه شدن غذا

 یکی از مزایای استفاده از ظروف مسی ، خوشمزه شدن غذا در این ظروف می باشد ؛ به علت استفاده از حرارت بسیار کم در هنگام پخت و پز با این ظروف ، غذا به خوبی جا می افتد  و همه مواد غذایی درون قابلمه به طور یکسان پخته می شوند و طعم بی نظیری به غذای تان می دهد.

 

2- رفع کم خونی

 این مورد نیز یکی از مزایای استفاده از ظروف مسی است. از آن جایی که مس یکی از عناصر موثر و ضروری  برای خون سازی در بدن است، استفاده از ظروف مسی برای کسانی که دچار کم خونی هستند بسیار خوب است ؛ تا از این راه بتوانند نیازهای بدن خود را تامین کنند و  کم خونی شان را برطرف کنند. این مزیت ، یکی از مهمترین مزایای استفاده از ظروف مسی است.

 

3- از بین بردن حالت کسالت و خواب آلودگی

از دیگر مزایای استفاده از ظروف مسی از بین بردن بی حالی  است . افراد زیادی به دلیل کمبود یون مس در بدن خود ، اکثر اوقات  دچار حالت خواب آلودگی می شوند که خود این حالت باعث احساس درد در مفاصل  نیز می شود ؛ برای رفع این مشکل ،  پزشکان و طبیبان به این افراد توصیه می کنند که کمبود یون مس مورد نیاز خود را ، از طریق پخت و تناول غذاهایشان در ظروف مسی جبران کنند .

 

4- سریع پخته شدن غذا

از دیگر مزایای استفاده از ظروف مسی ، پختن و حاضر شدن سریع غذا در این ظروف می باشد ؛ به دلیل رسانایی گرمایی  بسیار زیاد مس در انتقال گرما و حرارت  از جمله حرارت اجاق گاز شما ، غذا در این ظروف بسیار زودتر از زمان مورد نظر شما آماده می شود ؛ پس زمانی که مهمان دارید ، اما هنوز هیچ غذایی آماده نکرده اید ،  می توانید از ظروف مسی استفاده کنید تا سریعا غذایتان حاضر شود . این مورد نیز از برترین مزایای استفاده از ظروف مسی به حساب می آید .

 

5- کمک به استفاده موثر بدن از آهن

یکی از موارد مهم در بررسی مزایای استفاده از ظروف مسی ، کمک یون مس موجود در این ظروف به یون های آهن بدن است ؛ همه می دانیم که  بدن انسان بدون آهن  ضعیف و ناتوان می شود ؛ اما آهن خود به تنهایی نمی تواند درون بدن تجزیه شود و به فعالیت اعضای مختلف بدن کمک کند ؛ برای این منظور باید با مس یک واکنش شیمیایی داشته باشد تا به عناصر کوچک تر تجزیه شده و مورد استفاده قرار گیرد .

 

6- وجود نداشتن قرص یون مس

هیچ دارویی ، نمی تواند یون مس را برای بدن شما تامین کند و فقط می توانید این یون را با استفاده از ظروف مسی به بدن خود برسانید . پس می توانیم با جرات بگوییم که از مهم ترین ویژگی ها و مزایای استفاده از ظروف مسی ، رساندن یون مس مورد نیاز و ضروری به بدنتان است ؛ چون قرصی وجود ندارد تا این نیاز شما را برطرف کند .

 

 

 

نکاتی برای  استفاده از ظروف مسی

 

مهم ترین نکته ای که مس را با وجود تمام فواید و مزایا حساس کرده زمانی است که مس  به عنوان ظروف آشپزی به آشپزخانه وارد شود. بهترین ظروف برای پخت غذا ظرف های مقاوم به حرارت است تا در واکنش با مواد غذایی دچار واکنش نشود. به ظرف های پیرکس و شیشه ای می توان اعتماد کرد. روی ظروف مسی برای پخت غذا هم می توان حساب کرد. برای رعایت اصول بهداشتی و تغذیه ای مس به نکات مهم و طلایی زیر باید توجه داشت:

  • ظروف مسی حتما باید قلع اندود شده باشد تا مس در فرآیند پخت به صورت کنترل نشده وارد غذا نشود. مس، فلزی پرواکنش است و در مقابل حرارت با مواد غذایی واکنش نشان می‌دهد.
  • مس قرمز  به مرور زمان و در مجاورت با هوا اکسید می شود و تغییر رنگ می دهد و سبز و خاکستری می شود و همین ماده برای سلامتی انسان مضر است. پس از ظروف قدیمی مس که لعاب ندارد نباید استفاده کرد. در این حالت می توان با فلزی مثل قلع، استیل یا نیکل پوشانده شود که به اصطلاح مسگرها به اصطلاح سفید کاری شود.
  • قلع اندود کردن مس باید اصولی انجام شود و بدون سرب باشد.
  • مس بهترین رسانای حرارت است و بسیار سریع و یکنواخت داغ می‌شود. پس در هنگام سرخ کردن مواد غذایی از شعله ملایم و حرارت کم باید استفاده کرد.
  • در زمان پخت غذا از قاشق های چوبی و غیر فلز استفاده کنید تا به لعاب ظرف آسیب نرسد و خش برندارد.
  • ظرف داغ مس را بلافاصله بعد از برداشتن از روی شعله در معرض سرمای فریزر و داخل آب سرد نباید گذاشت. ظروف مس پس از گرم شدن باید به صورت تدریجی سرد شود تا با شستشو، لایه قلع اندود آن از بین نرود.

 

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش