مزایای استفاده از ظروف مسی چیست؟

 

مزایای استفاده از ظروف مسی 

 

در این مطلب ، ابتدا مزایای استفاده از ظروف مسی را توضیح می دهیم و سپس به پاسخ چندی از تردیدها و شبهاتی که در مورد استفاده از ظروف مسی وجود دارد خواهیم پرداخت ، زیرا این روزها ممکن است با اخبار منفی در مورد استفاده از ظروف مسی مواجه شوید و دچار این تردید شوید که آیا استفاده از ظروف مسی کار درستی است یا خیر؟

 

فواید و مزیت های استفاده از ظروف مسی ...

 

به طور کلی هدایت حرارتی خوب و نیاز بدن به یون مس که در هیچ گونه داروی ویتامینه ای وجود ندارد  از مزایای این ظروف و قیمت و وزن نسبتا بالا از ضعف های آنها محسوب می شوند. در سال های اخیر ، ظروف مسی جان تازه ای در بین تمامی ظروف گرفته اند و دوباره جایگاه خود را در بین خانواده ها به دست آورده اند. با ترویج  استفاده از این ظروف  باید آگاهی مان را نسبت به شناخت کامل ظروف مسی هم نیز افزایش دهیم . ما در مس جان تمام تلاش خود را در ارائه مطالب موثق و مفید در مورد نکات مهم و مزایا و معایب این ظروف دراختیار شما عزیزان قرار میدهیم.

 

درباره مس:

  • مس برای همه گیاهان و حیوانات ضروری است. مس در آنزیم هایی از جمله سیتروکرومیک اکسیداز وجود دارد و فلز اصلی در رنگدانه حامل اکسیژن (هموسیانین) است. مس در تمام سلولهای بدن انسان یافت می شود. این ریز مغذی می تواند عنصری اساسی برای تولید ملانین در پوست انسان باشد. ملانین مسئول ایجاد رنگ در چشم ، مو و پوست است.
  • مس یک آنتی اکسیدان قوی است. بنابراین رادیکال های آزاد را از بین می برد. این مورد می تواند آسیب های سلولی را کند، کند و به همین دلیل اثرات ضد سرطانی نیز دارد.
  • کبد انسان مهمترین منبع مس در بدن است. مقادیر بسیار کمی از مس نیز در خون یافت می شود.
  • مقدار توصیه شده مس حدود 2 تا 3 میلی گرم در روز می باشد. در یک رژیم طبیعی اگر بیش از این مقدار به صورت کنترل شده وارد بدن نشود عوارضی چون استفراغ و سرگیجه  و یا مسمومیت های گوارشی را به همراه خواهد داشت. در مقابل کمبود این عنصر در بدن عوارضی بسیار بیشتر و خطرناک تر را به  همراه خواهد داشت همچون خستگی مداوم، بی حالی و کسلی، درد مفاصل و پوکی استخوان، کم خونی و سرطان ، پیری زودرس، مشکلات حافظه و .....
  • منابع غذایی مس شامل غلات سبوس دار ، مغزهای خشک ، حبوبات ، جگر ، کاکائو و شکلات تلخ  ، سبزیجاتی با برگ سبز تیره ، قارچ ، مرغ ، غذاهای دریایی ، آلو و سویا است.

 

بنابراین اصولا مسئله ای به نام کمبود مس چیزی نیست که بخواهیم با استفاده از ظروف مسی جبران کنیم چون مقداری از نیاز بدن به مس از طریق انواع موادغذایی به طور روزانه وارد بدن می شود.

 

 

اما نظر طب سنتی در مورد ظروف مسی چیست؟

 

طبیبان سنتی طرفدار و مخالف ظروف مسی، هر دو، ادّعای خویش را مستند به منابع طب سنتی می دانند. علت این اتفاق این است که این افراد، دو نکته ساده را مورد غفلت قرار داده اند:

  1. تفاوت ظرف مسی بدون پوشش و ظروف مسی قلع اندود شده
  2. و تفاوت ظروف مورد استفاده در طبخ غذا با ظروف مورد استفاده برای سرو غذا

 

سه مورد ذیل ، خلاصه نظرات طب سنتی نسبت به ظروف مسی این است:

  • ظروف مسی ای که قسمت داخلی آنها قلع اندود شده باشد از بهترین ظروف برای پخت و پز و سرو غذاهای گرم محسوب میشوند. البته لازم به ذکر است که جهت تهیه ظروف مسی حتما از فروشندگان معتبر تهیه بفرمایید .

(بسیاری از افراد سودجو امروزه به منظور افزایش سود خود به دنبال استفاده از قلع ناخالص برای ظروف هستند . در مطالب بعدی به روش های تشخیص مس اصل  و قلع خالص خواهیم پرداخت)

  • ظروف مسی قلع شده از بهترین ظروف جهت سرو انواع غذاهای گرم و سرد و یا خشک و تر می باشند .و بعد ظروف چینی و بلوری جزو ظروف مناسب به حساب می آیند.
  • ظروفی که داخل آنها هم به رنگ مسی می باشد (یعنی داخل آنها پوشش قلع وجود نداشته باشد) به هیچ عنوان برای سرو غذاهای گرم (فقط غذاهای گرم و داغ) توصیه نمی شوند. ولی ظروف قلع شده برای تمامی انواع  غذاها مناسب و بی ضرر هستند.

چنان که گفته شد، کمبود مس اصولا مشکل کمیابی است ولذا توصیه به استفاده از ظروف مسی برای جبران کمبود یون مس در بدن، توصیه ای قرین صحت نیست.

 

 

در استفاده از ظروف مسی ضروری است که از ظروفی با پوشش کامل و ضخیم قلع خالص استفاده شود و این پوشش می بایستی زمانی که قلع داخل ظرف به طور کامل از بین رفته باشد ، تجدید شود.

 بسیاری از عزیزان بر این باورند که سیاه شدن قلع برای بدن مضر است  در حالیکه این موضوع کاملا نادرست است چرا که قلع کاملا بی ضرر و خنثی است و تغییر رنگ آن به دلیل رسانایی بالا و فعال بود این فلز است  و  سیاه شدن آن هیچ تاثیری در سلامتی شما نخواهد داشت.

همانطور که گفته شد تنها در صورتی ظرف مسی نیاز به قلع کاری مجدد دارد که قسمتی از آن به طور کامل از بین رفته باشد و مس ظرف نمایان شود.

 

قلع چگونه از بین میرود؟

کارهایی که نباید انجام دهیم:

  1. از استفاده از اجسام تیزی که منجر به ایجاد خراش در این لایه میشوند بپرهیزیم.
  2. از قرار دادن قابلمه یا کتری مسی بدون آب و یا روغن بر روی اجاق گاز بپرهیزیم زیرا باعث سوختگی و کنده شدن قلع میشود.
  3. ظرف مسی قلع اندود شده را داخل فر قرار ندهیم .
  4. ظرف مسی قلع اندود شده را داخل ماشین ظرفشویی قرار ندهیم
  5. از نگهداری طولانی مدت مواد غذایی ترش و اسیدی در داخل ظرف مسی در یخچال بپرهیزیم.

 

 

کارهایی که باید انجام دهیم:

  1. قبل از شروع استفاده از ظرف مسی قلع اندود شده مقداری در آن شیر بجوشانیم و سپس شیر را دور بریزیم . این کار باعث افزایش استحکام قلع ظرف میشود.
  2. اضافه کردن مواد اسیدی مثل سرکه و آبلیمو و ... به غذا در زمان پخت و پز را به 10 دقیقه پایانی پخت غذا موکول کنیم تا مواد اسیدی غذا مدت زمان کمتری در داخل ظرف باشند.
  3. در صورت استفاده مکرر از ظرف قلع اندود شده جهت پخت و پز امکان تیره شدن تدریجی قلع آن وجود دارد که در این صورت میتوانید از مقداری جلاسنج برای سفید کردن داخل ظرفتان استفاده کنید.

 

نتیجه گیری میکنیم ظروف مسی در عین حال که شرایط نگهداری و استفاده حساسی دارند ، زیبایی و فوائد بسیاری هم دارند و امروزه از محبوبیت بسیاری برخوردار هستند.

 

 

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش