چگونه داخل ظروف مسی را تمیز کنیم؟

 

 

چرا داخل ظروف مسی پخت و پز بعد از مدتی تیره می شوند؟

 

نکته ای که در ابتدا باید ذکر شود این است که داخل تمام ظروفی که برای غذای گرم استفاده می شوند باید حتما قلع اندود یا همان سفید کاری شده باشد.

قلعی که برای داخل ظروف مسی استفاده میکنند فلز بسیار فعالی است و در اثر حرارت و یا ماندگاری طولانی مدت مواد اسیدی مانند آبلیمو، سرکه و .... در آن به مرور تیره تر میشوند.

البته تیره شدن داخل ظروف مسی هیچ گونه ایرادی برای سلامتی ندارد و همچنان میتوانید از ظروف خود جهت پخت و پز نیز استفاده کنید.

 

چرا در برخی از موارد داخل ظروف مسی سیاه می شود؟

 

زمانی که این تیرگی ها بیشتر و بیشتر شوند داخل ظرف شما همانند ذغال ، سیاه خواهد شد که حتی در اینصورت هم هیچ ضرری برای بدن ندارد. ولی بهتر است بعد از سیاه شدن کامل داخل ظرفتان مجددا ظرف خود را سفید کاری کنید.

 

 

و اما یک روش بهتر این است که بعد از چندبار استفاده  از ظرفتان حتما از طریق روشی که در ویدئوی زیر آموزش داده ایم ظرفتان را تمیز کیند تا تیرگی های ظرفتان رفته رفته بیشتر نشود.

 

در ویدئوی آموزشی زیر داخل ظرف  را به وسیله جلادهنده " جلاسنج" تمیز کردیم .

 

 

چه کارهایی انجام دهیم که داخل ظرف مان تیره نشود؟

 

1- همیشه توصیه کارشناسان ما به شما عزیزان این است که در زمان پخت و پز از شعله پخش کن استفاده نمایید چرا که از آنجایی که مس رسانایی بسیار بالایی دارد حتی در صورت استفاده از شعله پخش کن هم حرارت به طور کامل جهت پخت غذا به محتویات داخل آن منتقل می شود.

2- هیچ گاه ظرف مسی خود را بدون روغن یا آب روی شعله قرار ندهید در اینصورت قلع داخل آن سریعتر می سوزد.

3- داخل ظروف مسی تان را بعد از چند بار استفاده حتما تمیز کنید.

4- در زمان پخت و پز در صورتی که غذای شما نیاز به آبلیمو و یا سرکه و سایر مواد ترش و اسیدی دارد، اضافه کردن این مواد را به ده دقیقه پایانی پخت و پز موکول کنید.

5- از نگهداری مواد غذایی ترش در داخل ظروف مسی به مدت طولانی در یخچال جدا خودداری کنید که موجب تیره شدن قلع داخل ظرفتان می شود.

 

 

برای تمیز کردن داخل ظروف مسی به غیر از استفاده از جلاسنج چه روش های دیگری وجود دارد؟

  •  جوشاندن مقداری سرکه و جوش شیرین به مدت چند دقیقه 
  •  شستن داخل ظرف توسط آبلیمو و پودر رختشویی

 

 

در چه صورتی ظرف مسی برای پخت و پز نباید استفاده شود؟

 

ظروف مسی باتوجه به رسانایی بالایی که دارند از بهترین ظروف برای پخت و پز محسوب می شوند چرا که غذا به خوبی در آن میپزد و جاافتاده می شود و حرارت به طور یکسان در قابلمه مسی برای پخت و پز پخش می شود.

برخی افراد فکر میکنند با سیاه شدن قلع داخل ظرف دیگر نباید از آن ظرف استفاده کرد که کاملا اشتباه است چون سیاه شدن قلع داخل ظرف هیچ گونه تاثیری در سلامتی ندارد و قلع فلزی کاملا خنثی است.

تنها در صورتی نباید از ظرف مسی برای پخت و پز استفاده کنید که ، قلع داخل ظرفتان به طور کامل کنده شده باشد که این کنده شدن و از بین رفتن قلع یا بر اثر سوختگی بیش از حد اتفاق میوفتد و یا در اثر ضربه زدن محکم با جسم تیز مانند چاقو.

در صورتی که قسمتی از قلع کنده شود میزان ورود یون مس به داخل غذا و محتویات ظرف بیش از حد معمول میشود و این مساله باعث ایجاد عوارضی در بدن میشود .

پس دقت بفرمایید هر زمان که قلع ظرفتان کنده شد و قسمت مسی ظرف نمایان شد تا زمانی که مجددا ظرف را قلع اندود نکرده اید از آن استفاده نکنید.

 

نکته مهم:

 

بسیاری از افراد میگویند غذا در داخل ظرف مسی مزه بدی میگیرد!

بله کاملا درست است زمانی که شما از جاهای غیر معتبر و متفرقه  ظروف مسی خریداری کنید ممکن از چنین تبعاتی برایتان داشته باشد. فروشگاه مس جان دغدغه خرید ظرف مسی از مکانی معتبر را برای شما رفع کرده است.

چرا که اگر در زمان سفید کردن داخل ظروف مسی از قلع ناخالص استفاده شود دو پیامد خواهد داشت:

 

1- بدمزه و بدرنگ شدن غذا 

2- تیره شدن سریع قلع و رسوب کردن(رسوب سبز و آبی)

 

پس در زمان خرید ظرف مسی به شفاف بودن و یکدست بودن قلع داخل ظرف حتما دقت بفرمایید.

 

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش